Bezoek ook onze andere site
logo Genilu Groep

Direct naar Genilu [interim] Gezelschap

Boek Economische dynamiek

Boekcover Economische dynamiek, Peter Devilee

Boek Balanceren op een slap koord

Boekcover Balanceren op een slap koord

Begeleiding, advies, uitvoering specifieke voorlichtingsbijeenkomsten en werkconferenties in het kader van gemeentelijke herindelingsprocessen

Allereerst hebben wij voor diverse gemeenten (waaronder Ambt Delden, Goor, Diepenheim, Markelo en dergelijke) ter voorbereiding op de herindeling een op procesbeheersing gerichte managementtraining verzorgd en uitgevoerd.

Ten tweede hebben wij talrijke voorlichtingsbijeenkomsten geleid over gemeentelijke herindeling voor betrokken medewerkers en gemeenteraden (onder andere in het Hof van Twente en Vriezenveen).

Ten derde voeren wij regelmatig gecompliceerde 'binnen gemeentelijke' fusie-opdrachten uit voor de integratie van grote sectoren en diensten (op dit punt opdrachten voor onder meer de gemeenten Almelo, 's-Gravenzande en Geldermalsen uitgevoerd).

Tevens zijn wij betrokken geweest bij verscheidene samenvoegingsprocessen (waaronder De Bilt/Maartensdijk, Oss/Ravenstein en vele andere gemeenten). Wij hebben de procesbegeleiding, projectleiderschap en inhoudelijke advisering van de gemeentelijke herindeling van de gemeenten Den Ham en Vriezenveen (gemeente Twenterand) verricht. Wij zijn eveneens betrokken geweest bij de implementatie van de gemeentelijke herindeling in Westland. Ook hebben wij diverse andere fusies uitgevoerd (o.a. voor welzijnskoepels, sociaal cultureel werk, muziekscholen, gasbedrijven en werkvoorzieningsschappen).

Bovendien wordt ons bureau regelmatig gevraagd om (bestuurlijke) voorbereidingstrajecten op (al dan niet vrijwillige) gemeentelijke herindelingen indringend te begeleiden en gericht van advies te dienen. Zie bij voorbeeld twee aardige impressies van goed georganiseerde bewonersbijeenkomsten ter voorbereiding op gemeentelijke herindeling.

«« terug naar opdrachtenlijst