Bezoek ook onze andere site
logo Genilu Groep

Direct naar Genilu [interim] Gezelschap

Boek Economische dynamiek

Boekcover Economische dynamiek, Peter Devilee

Boek Balanceren op een slap koord

Boekcover Balanceren op een slap koord

Ondersteuning cultuuromslag en introductie projectmatig werken

Een Directie Voorlichting (65,0 fte) van een groot ministerie had net een reorganisatie voltooid. Hoge verwachtingen waren zowel in- als extern gewekt ten aanzien van de nieuwe dienstverlening (meer professioneel, meer klantgericht). Eén van de pijlers van de reorganisatie was meer projectmatig werken (beslechten van afdelingsgrenzen, multi-disciplinair samenwerken en dergelijke).

In overleg met de directeur en het managementteam werd een intensief trainingsprogramma opgesteld en uitgevoerd. Dit leidde tot verduidelijking en verheldering over hoe een projectorganisatie op te zetten, te managen en te beheren. Tevens werden specifieke onderwerpen als crisisbeheersing behandeld. Dit alles leidde tot een stimulans om in projectteams samen te werken en tot een eenduidiger projecttoebedelingsbeleid.

Het geheel werd afgesloten met een bespreking van de schriftelijke weergave van de resterende actiepunten die volgens de betrokken trainers direct door de organisatie moest worden opgepakt.

Doorlooptijd vijf maanden. Drie parallelle trainingsgroepen, uitmondend in een gezamenlijke slotwerkconferentie en een aparte werkconferentie over projectbeheer voor de administratie en projectleiders.

«« terug naar opdrachtenlijst