Bezoek ook onze andere site
logo Genilu Groep
logo Algelun [MKB] Advies

Mensen van Genilu [interim] Gezelschap

Ton CronéTon Croné (1954) was werkzaam in zowel de profit als de non-profit sector. Hij is sedert enkele jaren als zelfstandig ondernemer werkzaam. In de profitsector bekleedde hij functies in de sport, scheepvaart en accountancy. Bij de overheid was hij werkzaam bij grote en middelgrote organisaties in diverse beleidsmatige en managementfuncties. Bij gemeenten heeft hij gefunctioneerd als hoofd financiën, wethoudersconsulent, (deelgemeente)secretaris, bedrijfsmanager bij de sociale werkvoorziening en als directeur van het Kabinet van Gouverneur van Aruba. Vanaf begin deze eeuw was hij ondermeer wethouder in de gemeenten Schouwen-Duiveland (35.000 inwoners) en Vlissingen (48.000 inwoners). De portefeuilles, die Ton Croné daarbij als dagelijks bestuurder beheerde, waren zeer uiteenlopend. In de gemeente Schouwen Duiveland heeft hij tevens een periode als waarnemend burgemeester gefunctioneerd.

Als zelfstandig gevestigd adviseur houdt hij zich bezig met de ‘vertaling’ van ondernemersdocumenten in overheidstaal en vice versa,  diverse vormen van HRM (outplacement, coaching, trainingen, advisering en mediation), uiteenlopende adviezen op tal van (beleids)terreinen, digitalisering en internationale betrekkingen.

Ton Croné heeft de talrijke en gevarieerde adviesprocessen, waarmee de Genilu Groep zich sinds 1995 bezighoudt, van alle kanten meegemaakt en bovendien meerdere malen beoordeeld: als adviseur, als manager, als bestuurder én als toeschouwer. Daarom is hij ook enthousiast lid van het strategische samenwerkingsverband Genilu interim Gezelschap (GiG) binnen de Genilu Groep. Voor meer achtergrondinformatie: zie www.genilu.nl.

Ton Croné is daarnaast eveneens goed inzetbaar op adviesopdrachten met concrete bedrijfsmatige en/of financiële vraagstellingen dan wel specifieke adviesopdrachten op het snijvlak tussen (ambtelijke) ondersteuning - en/of uitvoeringsorganisatie met het eindverantwoordelijk (overheids)bestuur.

Als dagelijkse bestuurder van genoemde gemeenten heeft Ton Croné zich altijd sterk gemaakt voor de lokale stimulering van economische bedrijvigheid. Binnen de profit sector is Ton gespecialieerd in de advisering en begeleiding van o.m. vervoerbedrijven, diverse recreatiebedrijven, uiteenlopende (familie)bedrijven en het opzetten van Bedrijven InvesteringsZones (BiZ), in nauwe samenwerking met betrokken ondernemers en plaatselijke overheid. Zie o.a. de bureaubrochures op de zeer informatieve site voor ondernemingen binnen het MKB: www.algelunadvies.nl (zusterorganisatie binnen de Genilu Groep).

Hij heeft een sterke voorkeur voor praktisch georiënteerde adviesopdrachten waarbij de haalbaarheid en de directe toepasbaarheid voorop staan. Hij is bekend en erkend als bruggenbouwer en netwerker, die met een gezonde dosis humor organisaties en hun medewerkers aan zich weet te binden. Met een kwinkslag weet Ton Croné vaak het ijs te breken, waarna hij direct en snel voortborduurt op de serieuze ondertoon van zijn opmerking om zo werkendeweg constructieve zaken tot stand te brengen.

Voor contactlegging met het Genilu [interim] Gezelschap:
secretariaat@genilu.nl of telefoonnummer 0619 – 955287.

PDF klik hier voor de printversie van dit cv

«« terug naar overzicht Genilu [interim] Gezelschap