Bezoek ook onze andere site
logo Genilu Groep
logo Algelun [MKB] Advies

Mensen van Genilu [interim] Gezelschap

Peter Devileeing. Peter Devilee MBA (1952) heeft na het voltooien van de HTS Bedrijfskunde verschillende commerciële en leidinggevende functies vervuld bij diverse organisaties. Uiteenlopend van grafische tot softwarebedrijven, van wagenparkbeheerder tot handelsbedrijven. Vanaf 1996 is hij actief als organisatieadviseur. Tussendoor behaalde hij in 1993 zijn MBA aan de universiteit van Bradford via Nimbas in Utrecht.

Vanaf 2001 treedt hij op als zelfstandig organisatieadviseur en interim manager. Ook ongeveer vanaf die tijd schrijft hij aan een serie boeken. Deze boeken hebben betrekking op de relatie tussen organisaties en hun omgeving. Aangezien er lokaal en wereldwijd steeds meer netwerken aan elkaar worden gekoppeld (en het gedrag van die omgeving als gevolg van de toegenomen complexiteit steeds moeilijker is te voorspellen) voldoen veel van de bestaande organisatietheorieën en - oplossingen niet meer, aldus Peter Devilee. De boeken van Peter Devilee beschrijven, elk vanuit een eigen invalshoek, hoe bedrijven met deze dynamiek kunnen omgaan en hoe zij hun organisatie daarop beter kunnen afstemmen. Het eerste boek Organiseren in een dynamische omgeving verscheen in 2006. Dit boek beschrijft allerlei modellen en methodieken, die men tot zijn beschikking heeft om die afstemming te bewerkstelligen. Dit boek vormt de basis voor de overige vier boeken van de reeks. Het tweede boek Economische dynamiek, een omgevinganalyse (2014) laat zien hoe de omgeving van organisaties, zowel lokaal als internationaal, in elkaar steekt, welke ontwikkelingen er op korte en lange termijn van die omgeving mogen worden verwacht, en hoe die ontwikkelingen in de toekomst effect op organisaties zullen hebben.

Naast zijn belangstelling voor de conceptuele kanten van de bedrijfsvoering van organisaties is Peter Devilee goed inzetbaar bij kennisintensieve (onderzoeks)ondernemingen, vooral in geval van complexe organisatievraagstukken. Ook is Peter goed commercieel in te zetten bij het vermarkten van (nieuwe) concepten, producten en het opzetten van adequate After Sales onderdelen, gezien zijn praktijkervaring als sales en marketing manager bij diverse groothandels. Tevens kan Peter eveneens goed uit de voeten met de beoordeling en analyses van de operationele kanten van bedrijfsadministraties. Vooral wanneer dit raakvlakken heeft met de invoering van (nieuwe) ICT-hulpmiddelen, projectmanagement én - administraties, mede naar aanleiding van zijn ervaringen bij verscheidene software bedrijven. Zie o.a. de bureaubrochures op de zeer informatieve site voor ondernemingen binnen het MKB: www.algelunadvies.nl (onderdeel van de Genilu Groep).

Het moge duidelijk zijn dat Peter Devilee met name (maar niet uitsluitend) is geïnteresseerd in de dynamiek van organisaties. Peter weet zijn vakinhoudelijke kennis als organisatieadviseur goed te vermengen met zijn praktische ervaring als interim manager. Naast soms keiharde observaties op basis van altijd grondige analyses is Peter zeer goed in staat om mensen en organisaties op een constructieve manier (wederom) in beweging te krijgen. Tegen deze achtergrond is Peter Devilee dan ook kritisch lid van het Genilu [interim] Gezelschap (GiG), het strategische samenwerkingsverband binnen de Genilu Groep.

Voor contactlegging met het Genilu [interim] Gezelschap:
secretariaat@genilu.nl of telefoonnummer 0619 – 955287.

PDF klik hier voor de printversie van dit cv

«« terug naar overzicht Genilu [interim] Gezelschap