Bezoek ook onze andere site
logo Genilu Groep

Direct naar Genilu [interim] Gezelschap

Boek Economische dynamiek

Boekcover Economische dynamiek, Peter Devilee

Boek Balanceren op een slap koord

Boekcover Balanceren op een slap koord

Organisatie-onderzoek regionaal samenwerkingsverband

Een groot regionaal samenwerkingsverband met 19 deelnemende gemeenten wilde de totale organisatie doorgelicht hebben tegen de achtergrond van de wettelijke eisen die aan de diverse dienstonderdelen werden gesteld en tegen het licht van de strategische vraag wat voor soort regio willen wij zijn: 'licht' of een 'zwaar' samenwerkingsverband?

Allereerst werd op verzoek wegens klachten een survey afgenomen naar de waardering van het personeelsbeleid. Vervolgens werden verscheidene deelorganisatie-onderzoeken verricht naar het regiosecretariaat, de GGD, de brandweerhulpverlening en de milieu-adviesdienst. Deze deelrapporten leidden tot vergaande veranderingen van de interne organisatie van de regio in nauw overleg met de verantwoordelijke portefeuillehouders en directies respectievelijk commandanten. De deelonderzoeken mondden uit in een 'koepelrapport' voor het dagelijks bestuur en de regioraad ter beantwoording van de strategische vraagstelling.

De kritische opstelling van de onderzoekers ten aanzien van de beantwoording van deze vraag leverde voldoende stof tot discussie binnen het bestuur op. Uiteindelijk werd gekozen voor een 'zwaar' samenwerkingsverband en een ruimtelijke integratie van alle dienstonderdelen in één gebouw. Doorlooptijd elf maanden.

«« terug naar opdrachtenlijst